Overstappen van Lightspeed naar Shopify? Migreer naadloos je webshop met onze migratietool. Meer info? Klik hier!

#Conversie

Pasen: zo maak je jouw webshop eggcellent!

Lisa|zondag 24 maart 2024|5 min. leestijd

Lees verder
Webshop Pasen 2024


Pasen komt eraan! Maar hoe maak je jouw webshop klaar voor Pasen? Geen zorgen, hieronder staan super leuke ideeën die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op een paasfeest in stijl! 1. Korting, korting, korting

Wie houdt er niet van, korting? De Paasdagen zijn daarom het ideale moment om jouw klanten te verwennen met extra korting. Maak een kortingscode voor je klanten aan, bijvoorbeeld ‘Paasei’ of ‘Paashaas’.

Te gemakkelijk, echt een eitje? Mogen je klanten best wel wat moeite doen? Maak er dan een spelletje van: paaseieren zoeken! Wie deed het niet als kind? Verstop paaseitjes op jouw webshop en hang er een leuke kortingscode aan.

2. Voor de kleine kunstenaars

Haal je kleurpotloden en stiften maar tevoorschijn!

Upload een gratis kleurplaat met het thema Pasen op jouw webshop. Zo kunnen de creatievelingen deze downloaden. Klaar met tekenen? Laat jouw klanten de kleurplaat eventueel delen op social media met een bepaalde hashtag (#PasenVierJeMet[Webshopnaam]). Jullie zijn namelijk vast benieuwd naar de creaties!


3. Bestelling

Verras je klanten met een kleinigheidje. Stop een aantal paaseitjes bij de bestelling in. Want zeg nou eerlijk, wie houdt er nou niet van paaseieren?


4. Winactie

Organiseer een winactie. Dit kan onder andere op social media of met een uitgelichte banner. Hieronder een aantal leuke winacties gericht op Pasen.

Verstop op jouw webshop één gouden ei, koppel er een winactie aan. Wie van jouw klanten als eerste het gouden ei vindt wint...[zelf in te vullen].

Een welbekende, maar altijd een goede actie: een vaas gevuld met paaseieren. Raad jouw klant het juiste aantal? Dan wint jouw klant...[zelf in te vullen].

Vraag op social media, hoe jouw klanten Pasen vieren, laat ze een foto sturen…de leukste/grappigste foto wint...[zelf in te vullen].


5. Fleur je website op

Zelfs als je geen paasproducten verkoopt, zijn hieronder een aantal manieren om de aandacht te trekken tijdens de Paasdagen.

  • Kies de juiste producten op jouw home pagina. Verkoop jij chocolade? Toon die.
  • Maak bijpassende banners, gebruik bijvoorbeeld elementen zoals paaseieren, bloemetjes, kuikens, konijntjes etc. kom je er niet uit? Bekijk onze Canva banner templates.
  • Pas de kleuren aan, gebruik vrolijke en zachte kleuren, zoals pasteltinten.

Hopelijk hebben de tips je geholpen!