NIEUW: Multishop Complete voor Lightspeed eCom! Beheer alle inhoud vanuit één backoffice. Meer info? Klik hier!

Veelgestelde vragen

Algemeen

Een thema bug gevonden? Vervelend! Helaas komt het zo nu en dan voor. Bugs kun je melden via ons bugreport. Je vult het formulier in. Wij ontvangen een melding en nemen dit zo spoedig mogelijk in behandeling.

Thema- en appdocumentatie hebben wij ondergebracht op één centrale documentatie plek. Je vindt hier per thema en per app uitgebreide documentatie. Binnen enkele klikken ben je bij de juiste documentatie. Wanneer je toch niet kunt vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijke support via support@instijlmedia.nl
Nee, wij werken op dit moment alleen met Lightspeed en CCV Shop. We zitten in voorbereidingsfase om ook Shopify aan het lijstje toe te voegen. We verwachten dit 2021 toe te voegen aan onze dienstverlening. Nu al interesse in een Shopify webshop? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.
Dit is volledig afhankelijk van je wensen en doelen. Voor enkele tientjes per maand kun je starten met een webshop via Lightspeed of CCV Shop. Daarmee verkoop je nog geen producten. Het hebben van goede marketing, hosting, verpakkingsmateriaal, magazijnkosten, logistiek en inkoopkosten zijn ook van invloed op de bedrijfskosten. Laat jij de webshop bouwen? Dan zitten hier ook kosten aan verbonden. En wat dacht je van de webshop doorontwikkelen? Hoeveel het kost, is volledig afhankelijk van keuzes die gemaakt worden.

Nee het is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Een keurmerk voorziet zowel de klant als de webshopeigenaar van een aantal zekerheden. Vaak creëert het hebben van een keurmerk een vertrouwd gevoel, waardoor klanten eerder geneigd zijn om een aankoop te doen via de webshop. Lees het artikel van de consumentenbond voor meer uitleg.

In veel gevallen is een SSL-certificaat verplicht. Een SSL-certificaat versleutelt vertrouwelijke informatie tussen de bezoeker en de website, vandaar het slotje in de adresbalk. Als jij persoonsgegevens op je website uitwisselt, dan is een SSL-certificaat vanuit de AVG verplicht. Bij een webshop heb je te maken met klanten, dus ook privacy gevoelige gegevens. Je bent dan verplicht om de veiligheid van deze data te waarborgen. Zelfs bij het hebben van een contactformulier geldt deze verplichting al. Goed nieuws, Lightspeed en CCV Shop bieden beide een standaard/basic SSL-certificaat aan. Bovendien belonen zoekmachines het hebben van een SSL-certificaat, wat ten goede komt voor je Google ranking. 

Lightspeed

Als de Thema-editor is geopend, draait je eCom-winkel op een kopie van de originele themacode. Nieuwe updates van de themamaker hebben geen invloed op jouw kopie van de code van het thema. Om weer updates te ontvangen, raadpleeg je de instellingen die je hebt aangepast in Design > Thema aanpassen en installeer je het thema opnieuw via Design > Theme Store. Lees Kies je thema voor meer informatie over het herinstalleren van je vorige thema of de installatie van een nieuw thema.

Je kunt het thema op een aantal verschillende manieren aanpassen. Je thema heeft ingebouwde instellingen die aanpasbaar zijn via Design > Thema aanpassen. Lees Het design van je winkel wijzigen en Tekst en afbeeldingen toevoegen aan de home-pagina voor meer informatie.

Voer als eerst je domein in bij Instellingen > Domeinen.  Wanneer dit is toegevoegd, word je naar de pagina Instellingen > Domeinen > Domeinverbinding controleren geleid. Op deze pagina worden de vereiste DNS-records vermeld. DNS-records zijn belangrijke instructies die het verkeer richting je eCom-winkel leiden. Gebruik deze informatie om DNS-records aan te maken in je account op de website van de domeinprovider. Lees Het opzetten van je domein - Inleiding voor meer informatie.

Je bent vanaf het eerste moment online via jouwwinkel.webshopapp.com of jouwwinkel.shoplightspeed.com. Je hebt eCom-winkel wordt aangepast terwijl je online/live bent. Je kunt je webshop koppelen aan je eigen geregistreerde domeinnaam in Instellingen > Domeinen.

De factureringsgegevens kunnen worden aangepast via Instellingen > Account. Nadat je de wijzigingen hebt opgeslagen, heeft het financiële team bij Lightspeed 1-3 werkdagen nodig om deze wijzigingen handmatig te verifiëren. Lees Gegevens voor de factuur van Lightspeed wijzigen voor meer informatie.

Als de klant een zakelijk account heeft en een btw-nummer heeft ingevoerd, wordt de btw automatisch overgedragen wanneer een aankoop wordt gedaan buiten het land van vestiging naar een land binnen de EU. Dit geldt ook wanneer een klant aankopen doet buiten de EU. Lees Btw-regels, hoe werkt het precies? voor meer informatie.

De pagina waar je het privacybeleid kunt invoeren, is te vinden via Inhoud > Pagina‘s. Lees Wettelijke afspraken toevoegen aan webpagina‘s voor hulp met de inhoud voor het maken van een privacybeleid.
Tekstpagina‘s kunnen worden aangemaakt door menuopties toe te voegen met categorieën, blogs en inhoudspagina‘s. Categorieën en blogberichten verschijnen in de hoofdnavigatie van je websites. Inhoudspagina‘s verschijnen in je voettekst.

CCV Shop

Onze thema's zijn geen standaard thema's en moeten daarom handmatig geïnstalleerd worden. Hiervoor dien je contact met ons op te nemen via support@instijlmedia.nl. Vermeld in de mail de volgende punten:

- Met welke webshop(s) wil je het thema gaan gebruiken?
- Zie je graag hulp met het vullen van het thema?
- Als het Unity thema je voorkeur heeft, welke van de presets (Default/Living, Fashion of Outdoor) zie je graag geïnstalleerd op jouw webshop? 

Wanneer we de aanvraag hebben ontvangen, zullen we hier binnen twee werkdagen op reageren. Wanneer je de mail met de aanvraag verstuurd hebt, is noodzakelijk om ons beperkte toegang te geven tot de webshop(s). Hoe dat moet, vind je hier

 

Ja dat kan. Je kunt bij ons meerdere licenties tegelijk afnemen, deze zijn in te zetten op al onze thema's. De prijs bij afname meerdere licenties is bespreekbaar. Neem daarvoor contact op via support@instijlmedia.nl.

Het kan zijn dat er een extra functionaliteit is toegevoegd aan CCV Shop. Wanneer zo'n functie nieuw ontwikkeld is, zijn er soms updates aan het thema nodig om te zorgen dit ook correct werkt in jouw webshop. Wanneer er een update is kun je deze zelf installeren. 

Je moet dan wel jouw thema-instellingen opnieuw instellen. Ga naar Mijn webshop > Instellingen > Webwinkel Thema's > Eigen thema's en importeer de nieuwste versie van het thema:

Na het importeren heb je twee versies van het thema:

  1. De oude versie. Deze versie staat live en is niets aan veranderd.
  2. De nieuwere versie. Deze staat onder Eigen thema's en moet opnieuw ingesteld worden.

Tijdens het instellen van de nieuwste versie van het thema, kun je gewoon gebruik maken van de huidige versie van het thema. Wanneer de nieuwste versie helemaal naar wens ingesteld is, kun je van thema wisselen. De oude versie van het thema je vervolgens helemaal verwijderen. 

Zie je graag hulp bij het opnieuw instellen van jouw thema? Neem contact met ons op via support@instijlmedia.nl en geef ons jouw wensen door.

CCV Shop is een alles-in-één webshop software. Met CCV Shop creëer je snel en eenvoudig je eigen webshop inclusief hosting, continue innovaties, support, en betaaloplossing voor een vast maandelijks bedrag.

De CCV Shop prijzen zijn afhankelijk van welk pakket je kiest. Vanaf €24,95 per maand kun je al een webshop starten. Wanneer je op zoek bent naar het maximaal haalbare betaal je €99,95 per maand. Upgraden is altijd mogelijk.

Via onze website en de website van CCV Shop vind je tal van webshop voorbeelden die zijn gemaakt in CCV Shop. Bekijk de voorbeelden hier.

Een thema of template is een kant en klaar ontwerp dat je zelf naar eigen smaak kunt aanpassen. Voor CCV Shop hebben wij een paar thema’s gemaakt, namelijk Unity en Ultimate. Deze kun je vinden op onze website.

Shopify