Overstappen van Lightspeed naar Shopify? Migreer naadloos je webshop met onze migratietool. Meer info? Klik hier!

#Tips & kennis

Waarom & wanneer Shopify Plus?

Karlijn|woensdag 14 februari 2024|5 min. leestijd

Lees verder
Shopify plus


Voor jouw webshop is voortdurende optimalisatie essentieel, en de keuze voor het juiste platform speelt hierbij een cruciale rol. Hier komt Shopify Plus naar voren als dé geavanceerde en schaalbare oplossing voor groeiende bedrijven. Niet voor niets vertrouwen bekende Shopify-winkels zoals Gymshark, Bombas, Allbirds, en Fashion Nova op Shopify Plus. Maar wanneer is het juiste moment voor jouw bedrijf om deze overstap te maken? Laten we bekijken waarom en wanneer je zou kunnen overwegen om naar Shopify Plus te gaan.


Wat is Shopify Plus?

Shopify Plus is geen eenvoudige upgrade van het standaard Shopify-platform. Het is een eigen krachtige SaaS e-commerce platform dat speciaal ontworpen is voor ondernemingen die klaar zijn om grootschalig te groeien. Of je nu al een gevestigde Shopify-gebruiker bent of van een ander platform komt, Shopify Plus past zich aan, aan jouw specifieke behoeften.


Waarom Shopify Plus?


Meer functionaliteiten en tools

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Shopify Plus zijn de uitgebreide functionaliteiten en tools die het biedt. Automatiseer en plan taken efficiënt met tools zoals Launchpad en Shopify Flow. Deze helpen je om meer gedaan te krijgen in minder tijd, zodat je je kunt concentreren op de groei van je bedrijf in plaats van op handmatige taken.


Multichannel verkoopbeheer

In de huidige markt is het van belang om je producten op verschillende platforms aan te bieden. Met Shopify Plus kun je eenvoudig verkoopkanalen beheren, zoals Amazon, eBay, Facebook, Instagram, Pinterest, Messenger en WhatsApp, allemaal vanaf één plek. Dit maakt niet alleen het beheer efficiënter, maar opent ook de deur naar nieuwe markten en klanten.


Geoptimaliseerde customer experience

Een naadloze en geoptimaliseerde customer experience is de sleutel tot klantenbinding en het aantrekken van nieuwe klanten. Shopify Plus biedt niet alleen de vertrouwde functionaliteiten van Shopify, maar verbetert deze nog verder. De Shopify checkout staat bekend als de best converterende checkout ter wereld. Voeg upsell- en cross-sell mogelijkheden toe, implementeer klantspecifieke kortingen en optimaliseer lokale verzendopties en betaalmethoden.


Betere integraties en aanpassingsmogelijkheden

Shopify Plus biedt uitgebreide API-toegang, waardoor je naadloos kunt integreren met andere IT-platforms. Dit is van onschatbare waarde voor bedrijven die specifieke aanpassingen nodig hebben en gebruik willen maken van oplossingen uit het brede Shopify App ecosysteem.


Kostenbesparing op transactiekosten

Voor Shopify Plus-gebruikers biedt Shopify Payments aangepaste tarieven. Dit kan op de lange termijn resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen, vooral voor diegenen die gebruikmaken van Shopify Payments.


Wanneer Shopify Plus?

Heeft jouw webshop een maandelijkse omzet van 100k en is deze hard op weg naar meer? Dan is het tijd om Shopify Plus te overwegen. Om te bepalen of Shopify Plus de juiste keuze is voor jouw webshop, hebben we enkele vragen om jezelf te stellen. Het overwegen van een overstap naar Shopify Plus is namelijk een strategische beslissing die afhangt van verschillende factoren.


Omzetdrempel

Bereikt jouw maandelijkse omzet de 100k of overtreft deze? Deze drempel markeert vaak een fase waarin de behoeften van jouw bedrijf complexer wordt en meer geavanceerde tools nodig zijn.


Efficiëntie en automatisering

Moet je veel taken handmatig uitvoeren die efficiënter kunnen worden afgehandeld met automatisering? Als handmatige taken de groei van je bedrijf belemmeren, kan Shopify Plus hierin een uitkomst bieden.


Internationale ambities

Overweeg je serieus internationaal uit te breiden? Shopify Plus biedt mogelijkheden voor het beheren van extra winkels voor verschillende regio's, waardoor het een waardevolle keuze kan zijn.


Specifieke aanpassingen en integraties

Heb je specifieke maatwerkaanpassingen nodig die buiten de mogelijkheden van standaard platforms vallen? Shopify Plus biedt uitgebreide mogelijkheden voor aanpassingen en integraties.


Multichannel verkoop

Overweeg je jouw assortiment ook aan te bieden op andere platforms zoals Amazon, eBay, en sociale media? Shopify Plus centraliseert het beheer van al deze verkoopkanalen, waardoor het beheer efficiënter wordt.

Conclusie

De overstap naar Shopify Plus is geen impulsieve beslissing; het is een strategische investering in de toekomst van je e-commerce bedrijf. De schaalbaarheid, uitgebreide functionaliteiten en geoptimaliseerde customer experience maken het een keuze die de groei van je onderneming kan stimuleren. Voordat je beslist, is het echter essentieel om zorgvuldig de behoeften en ambities van je merk te evalueren.

Ontdek de volledige kracht van Shopify Plus samen met ons en versterk jullie e-commerce onderneming. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.