Overstappen van Lightspeed naar Shopify? Migreer naadloos je webshop met onze migratietool. Meer info? Klik hier!

img-header-wicotex

Wicotex

Wicotex: Van prachtig PVC tafelzeil tot veelzijdige deurgordijnen. Producten voor op tafel, in de badkamer of woonkamer.

Lightspeed logo

Aanpak

uitdaging iconUitdaging

Wicotex had al een webshop met het b2b-thema inclusief alle b2b functionaliteiten en was hier zeer tevreden over. Ze wilden echter een frisse nieuwe uitstraling en besloten het b2b-thema te behouden, maar dan met een make-over. De belangrijkste uitdaging was om de webshop aantrekkelijker te maken voor bezoekers en de gebruikerservaring te verbeteren, vooral op mobiele apparaten. Tegelijkertijd is de wens uitgesproken om een pagespeedoptimalisatie uit te voeren en de Nederlandse shop te vertalen naar het Engels, Duits en Frans om zo internationale klanten te kunnen bedienen. Een heldere wensenlijst waar wij concreet mee aan de slag konden. 

oplossing iconOplossing

Om de webshop van Wicotex aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker te maken, zijn er verschillende aanpassingen gedaan binnen het bestaande B2B-thema. De kleuren van het logo vormden de basis voor de verdere uitstraling van de shop. Lichte en vriendelijk kleuren zijn consequent toegepast. Buttons en banners zijn rond gemaakt om de vriendelijke uitstraling te versterken. Diverse elementen zoals het menu aan de zijkant zijn gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker gemaakt door het gebruik van icons. Een pagespeedoptimalisatie is uitgevoerd. Ook de mobiele weergave is voorzien van een flinke upgrade. Als laatste is aan de wens voldaan om de shop te vertalen naar het Engels, Duits en Frans door de inzet van onze Auto Translate tool.

resultaat iconResultaat

De update van de webshop was met name het leven in geroepen om de gebruikerservaring op mobiele apparaten te verbeteren. Waar klanten voorheen een lange lijst van categorieën zagen op hun telefoon, werden ze nu verwelkomd met sfeervolle banners en gebruiksvriendelijke navigatie. Dankzij de visuele make-over, de verbeterde gebruikerservaring en de speciale inrichting voor b2b-klanten, heeft Wicotex een webshop die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook gebruiksvriendelijk, snel, toegankelijk voor internationale klanten en efficiënt op alle apparaten. Wicotex is tevreden met de transformatie van hun webshop en kijkt uit naar verdere groei en succes in de toekomst. Een succesvolle case!

Highlights Wicotex

smileyRedesign B2b

Een B2B make-over voor een consistente gebruiksvriendelijke uitstraling door de gehele shop

smileyAuto Translate naar het Engels, Duits en Frans

Om internationaal toegankelijker te worden

smileyResponsive

Speciale aandacht voor het optimaliseren van de mobiele weergave

img-screenshots-wicotex
img-screenshots-wicotex
img-screenshots-wicotex
img-screenshots-wicotex

Benieuwd wat InStijl Media voor jou kan betekenen?