Overstappen van Lightspeed naar Shopify? Migreer naadloos je webshop met onze migratietool. Meer info? Klik hier!

Rotim home pagina

Rotimshop

Bij Rotim zijn zij gepassioneerd om verpakkings vraagstukken op te lossen en streven naar een milieuvriendelijke aanpak in al de processen.

Lightspeed logo

Aanpak

uitdaging iconUitdaging

Rotim stond voor de uitdaging om hun Nederlandse webshop, Duitse webshop en Belgische webshop te vernieuwen en te voorzien van nieuwe functionaliteiten, terwijl de huisstijl behouden bleef. Daarnaast waren er specifieke wensen om met maatwerk producten gemakkelijker en completer aan te bieden voor hun vooral zakelijke klanten. Zoals een offerte tool, USP's per product en categorie, product bulk weergave op de productdetailpagina (PDP) met logo upload mogelijkheid, een custom breedte / hoogte filter op de collectiepagina en een btw-switch.

oplossing iconOplossing

Door middel van een nauwe samenwerking met Rotim is er een aanpak ontwikkeld om aan deze behoeften te voldoen. Naast het (re)design en de installatie van onze Multishop Complete, zijn ook de specifieke maatwerk wensen gerealiseerd. Zo is een offerte tool geïntegreerd, zijn er verschillende USP's per product en categorie toegevoegd, er is een product bulk weergave met logo upload mogelijkheid geïmplementeerd, ook is er een custom breedte / hoogte filter toegevoegd en is een btw-switch geïnstalleerd.

resultaat iconResultaat

Het resultaat mag er zijn: Rotim beschikt nu over niet één vernieuwde webshop maar met de multishop drie webshops, die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk zijn voor klanten in verschillende landen. Dankzij het Smart Redesign, de Multishop Complete Koppeling en de toevoeging van specifieke maatwerk functionaliteiten kan Rotim Verpakkingen haar klanten een nog betere service bieden en haar positie als marktleider versterken.

Offerte Tool

Er was behoefte aan een offerte tool waarmee klanten gemakkelijk offertes kunnen aanvragen voor gepersonaliseerde verpakkingen. Het doel was om het offerteproces te stroomlijnen en klanten een snelle en efficiënte manier te bieden om prijsinformatie te verkrijgen voor maatwerkoplossingen. Daarom hebben we een op maat gemaakte offerte tool ontworpen waarmee klanten eenvoudig hun specifieke wensen en eisen kunnen aangeven. Rotim ontvangt deze offerte in de backoffice van Lightspeed voor een efficiënte bedrijfsvoering, wat resulteert in een naadloze ervaring voor de klant en een verbeterde service van Rotim Verpakkingen.


Rotim webshop
Rotim webshop
Rotim webshop
Rotim webshop